Tworby wint Ignite Award

Wij willen het hele team van Tworby feliciteren met de winst bij de IGNITE Awards! Wat een mooie prestatie van deze jonge sociale onderneming.   


Tworby is een van onze samenwerkingspartners op het gebied van zorgfietsen. Wij hebben nauw contact met Tworby en vinden het dan ook super gaaf, dat zij deze award mee naar huis hebben mogen nemen.

 

De IGNITE Awards dagen jaarlijks startende sociaal ondernemers uit om de volgende stap te zetten. Zo daagde ze dit jaar Tworby, en nog 7 genomineerde, uit om verder te groeien. Dit doen ze doormiddel van een intensief trainingstraject, business workshops en een geldprijs.

 

Je moet dus een sociaal ondernemer zijn om kans te maken op een IGNITE Award. Maar wanneer ben je nu een sociaal ondernemer? Je voldoet aan de eisen als jij als ondernemer de maatschappelijke winst voorop stelt. De focus van jouw onderneming ligt op sociale cohesie, arbeidsparticipatie, zorgvernieuwing en het tegengaan van eenzaamheid en/of uitsluiting.

 

Oprichter Bob van den Berg kon na afloop amper bevatten dat hij echt de winnaar is. “Het moet nog landen, maar ik weet wel al dat dit ervoor gaat zorgen dat ik met Tworby nog meer impact kan maken. Met dit geldbedrag komt alles wat ik heb bedacht in een stroomversnelling terecht.”

Tworby
IGNITE_Foto

Tworby als onderneming 

Tworby zal een naam zijn die nog niet bij iedereen bekend is. Tworby is naast de naam van de onderneming ook de naam van het product. Tworby is een ombouwmodule om jouw huidige fiets om te kunnen bouwen naar een driewieler. Of je nu een gewone fiets hebt of een elektrisch ondersteunde, Tworby kan bijna altijd geplaatst worden. Het huidige achterwiel wordt vervangen voor de Tworby module. Zo kan jouw fiets veilig en makkelijk omgebouwd worden naar een driewieler.

 

Het doel van Tworby: Mensen langer zelfstandig laten zijn. De ontwikkeling is eind 2018 van start gegaan. In het ontwikkelingsproces heeft Tworby veel contact gehad met de fietsenbranche, waaronder met ons. Door dit nauwe contact hebben ze een product op de markt kunnen brengen dat perfect aansluit bij de huidige markt.

 

De Tworby wordt volledig gemonteerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit wordt gedaan bij de Voorwerkers. Dit is een Social Firm. Zij bieden deze mensen passende begeleiding en passend werk zodat zij volwaardig kunnen functioneren in een commerciële omgeving.

Waarom een Tworby?

Een reguliere driewieler is normaal erg kostbaar en om deze reden niet voor iedereen toegankelijk. De Tworby kan normaal gesproken gemonteerd worden voor ongeveer een derde van de kosten waar je een reguliere elektrische driewieler voor koopt!   

Naast dat de Tworby interessanter is in prijs is het ook goed om te weten dat je voor een ombouw de WMO kan benaderen. De ombouw naar een Tworby kan namelijk vergoed worden vanuit de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning). Vraag bij jouw gemeente naar de mogelijkheden voor een vergoeding vanuit de WMO.

Het verhaal van meneer Knoops

In het filmpje zie je meneer Knoops, een fanatiek fietser. Door een val van zijn fiets wilde meneer Knoops graag een stabielere fiets, zodat hij zijn vrijheid en fietsplezier kon blijven behouden.

Meneer Knoops kwam naar ons toe voor advies en samen hebben we de keuze gemaakt voor de Tworby. Meneer Knoops had al een goede fiets en wilde deze graag behouden. Door deze makkelijke en relatief goedkope oplossing hebben we de fiets van meneer Knoop omgebouwd tot een driewieler. Nu kan meneer Knoops weer met een grote lach zijn fietstochten maken.
Zelf opzoek?

Ben jij nou ook opzoek naar een fiets die aansluit bij jou (zorg) wensen? Maak dan een afspraak voor een advies gesprek met onze specialist. Naast de Tworby hebben wij een breed assortiment in zorgfietsen. Zo kunnen we altijd een passende fiets vinden bij jouw wens.https://www.igniteaward.nl/

https://www.tworby.nl/

https://www.devoorwerkers.nl/