De verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2020 is gewonnen door Bike Totaal Dekkers Tweewielers uit Wanssum. Voor Rob en Sandra Dekkers en hun medewerkers een kroon op het werk van de afgelopen jaren. Maandagavond werd de prijs uitgereikt in Wans

Dekkers Tweewielers beste fietswinkel 2020

De verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2020 is gewonnen door Bike Totaal Dekkers Tweewielers uit Wanssum. Voor Rob en Sandra Dekkers en hun medewerkers een kroon op het werk van de afgelopen jaren. Maandagavond werd de prijs uitgereikt in Wanssum.

Een trotse Rob Dekkers stond daags erna nog volop te glunderen. “Ik had dit niet verwacht. We waren onder de collega’s wel de favoriet maar er waren toch ook een paar andere hele goede kandidaten. We konden de bekendmaking volgen via een livestream. Toen vervolgens het moment daar was, gebeurde er in eerste instantie niets. Totdat opeens een auto kwam aangereden en de jury uitstapte. Toen was het voor ons duidelijk.”

Voor Rob Dekkers een mooie mijlpaal. “Hoger kun je niet komen. Een prestatie die wij als team hebben geleverd en waar we knetterhard voor gewerkt hebben. Hier zijn we met zijn allen heel trots op. Erg gaaf en een mooie bevestiging dat onze manier van klantbenadering zijn vruchten afwerpt.”

De jury had dit jaar een enorme kluif aan de verkiezing. Door het hoge niveau van de deelnemende bedrijven was het een hele toer om tot 20 genomineerden en vervolgens 6 finalisten te komen. Tijdens de livestream bleven er drie over, waaronder Rob Dekkers en zijn team. Drie bedrijven met een nieuwe winkel, die precies weten waar hun stip aan de horizon ligt en die het bedrijfseconomisch gezien ook nog eens top doen. Nadat de jury alle plussen en minnen op een rij heeft gezet – ook voor wat betreft de bezoeken van de mystery shoppers en de analyse van de jaarcijfers – kwam de vakjury na lang discussiëren tot Dekkers Tweewielers als winnaar.

De jury roemt de manier waarop Rob Dekkers zijn bedrijf heeft vormgegeven en aanstuurt. Vakjuryvoorzitter Ferry Smith vertelt: “Als je het plaatsje Wanssum komt binnenrijden, word je op de rotonde al geattendeerd op de aanwezigheid van Bike Totaal Dekkers Tweewielers. Sculpturen van fietsers brengen je al helemaal in de stemming en dezelfde soort sculpturen kom je tegen als je bij Dekkers arriveert.”
Dekkers heeft volgens de jury op een prachtige manier verbindingen gelegd met de omgeving en zijn klanten. Zo is op eigen terrein een testparkoers aangelegd en een grote tuin waar klanten en buurtgenoten gebruik van kunnen maken. Ferry Smith: “Ook is er een wasplaats waar je met milieuvriendelijke reinigingsmiddelen 24/7 je fiets kunt schoonmaken. Daarvan wordt gretig gebruik gemaakt door de vele MTB-ers die rijden op het MTB-parkoers dat Dekkers in goed overleg met de gemeente aanlegde.”

De kwalificatie ‘ondernemer’ past Rob Dekkers als een comfortabele jas. “Vol energie geeft hij richting aan de onderneming die veel verschillende activiteiten kent. Er is een goede samenwerking met (recreatie)ondernemers uit de buurt en de succesvolle benadering van de zakelijke markt leidde tot een eigen deelonderneming.”
Door goede en capabele mensen aan te trekken, kan Rob Dekkers taken met een gerust hart delegeren en zich zo concentreren op zijn belangrijkste taak; het leiden van de onderneming en het uitzetten van een gedegen toekomstvisie. Juryvoorzitter Smith: “Hij heeft een aantal jonge mensen om zich heen die betrokken worden bij de bedrijfsvoering waardoor delegeren van taken een logische stap is. Daarbij is er veel aandacht voor het welzijn van het personeel en er is sprake van een grote maatschappelijke betrokkenheid met oog voor duurzaamheid.”