Bodyscan bij Dekkers

Bodyscan

Een fiets volledig afgestemd op jou

Hoewel je het wellicht zou denken, zijn onze fietsen helaas niet direct klaar voor gebruik. Wij vinden het namelijk belangrijk dat we een fiets afstemmen op de nieuwe gebruiker (jou), zodat je ook echt optimaal kunt genieten van je nieuwe fiets. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, maken we bij Dekkers gebruik van een zogenaamde bodyscan.

Deze bodyscan, die we van jou maken, gebruiken we onder andere om de juiste framemaat, framegeometrie, zithouding en afstellingen voor jou te kunnen bepalen. Bodyscanning is een innovatief meetsysteem dat in samenwerking tussen orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, fietsers, ingenieurs en tweewielerspecialisten is ontwikkeld. Hiermee meten onze deskundige medewerkers je snel op, zonder dat zij jou daarbij hoeven aan te raken.

Wat meten wij nu precies op?

Om uiteindelijk een goed advies te kunnen geven, kijken we naar vijf punten. Onze bodyscanner maakt daarbij een scan van je lichaam, zonder dat wij je dus fysiek hoeven aan te raken. We kijken daarbij naar: lichaamslengte, schouderbreedte, schouderhoogte, bekkenkamhoogte en vuisthoogte. Ook is het voor ons belangrijk om te kijken naar enkele persoonlijke voorkeuren. Wij vragen je dus ook waar je de fiets voor wilt gaan gebruiken (denk aan werk of vrijetijd) en aan welke persoonlijke eisen deze moet voldoen.

Deze informatie wordt dan gecombineerd met de meetgegevens van de bodyscan. Uiteindelijk adviseren wij dan welk(e) type fiets(en) dat het meest geschikt voor jou zijn. Afhankelijk van het type fiets berekent ons meetsysteem ook de juiste stand van: het stuur, het zadel, de pedalen en de handvatten.

Want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe je optimaal op de fiets zit, maar ook de juiste ergonomische instelling; de hoogte van het zadel en het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur. Met dit professionele advies krijg je een fiets perfect op maat en afgesteld. Wil je ook een bodyscan laten maken?


ANGY-3581
ANGY-3737_kopie
ANGY-3741_kopie
ANGY-3586