Stadsfietsen, ook wel bekend als citybikes, zijn de perfecte metgezellen voor ontspannen en comfortabel fietsen in de stad. Bij Dekkers Tweewielers hebben we een uitgebreid assortiment aan stadsfietsen, waar stijl, comfort en functionaliteit samenkomen. Of je nu je dagelijkse woon-werkverkeer wilt vergemakkelijken of gewoon wilt genieten van ontspannen fietstochten door de stad, Dekkers heeft de juiste fiets voor jou!

Stadsfietsen, ook wel bekend als citybikes, zijn de perfecte metgezellen voor ontspannen en...

Lees meer

23 producten

Sorteer op:

De kenmerken van stadsfietsen

Comfortabele zithouding

Stadsfietsen zijn ontworpen met een rechte en comfortabele zithouding, wat vermoeidheid minimaliseert, vooral tijdens langere ritten.

Stevig frame

Het frame van een stadsfiets is vaak stevig en duurzaam, waardoor het bestand is tegen dagelijks gebruik en variërende wegomstandigheden.

Handige bagagedragers

Stadsfietsen zijn uitgerust met handige bagagedragers, zodat je eenvoudig boodschappen, een rugzak of andere spullen kunt meenemen.

Hoe kies je de juiste stadsfiets?

Comfortabel zadel

Een comfortabel zadel is essentieel voor lange ritten. Probeer verschillende zadelstijlen om degene te vinden die het beste bij je past.

Versnellingen

Kies het aantal versnellingen op basis van het terrein waarop je fietst. Voor stadsgebruik zijn fietsen met 3 tot 7 versnellingen meestal voldoende.

Verlichting en reflectoren

Zorg ervoor dat je stadsfiets is uitgerust met heldere verlichting en voldoende reflectoren voor veilig fietsen, vooral 's nachts.

Stadsfietsen en stadsleven

Milieuvriendelijk vervoer

Stadsfietsen dragen bij aan een duurzame en milieuvriendelijke manier van vervoer, verminderen de CO2-uitstoot en verlichten verkeerscongestie.

Fietsvriendelijke steden

Steeds meer steden richten zich op het creëren van fietsvriendelijke infrastructuur, zoals fietspaden en fietsenstallingen, waardoor stadsfietsen een populaire keuze worden.

Onderhoud en tips voor stadsfietsen

Regelmatig onderhoud

Om ervoor te zorgen dat je stadsfiets soepel blijft rijden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Smeer de ketting, controleer de bandenspanning en houd de remmen in goede staat.

Veiligheid eerst

Draag altijd een helm en zorg ervoor dat je zichtbaar bent, vooral bij weinig licht. Gebruik ook een slot om diefstal te voorkomen.

Bescherming tegen weersinvloeden

Stadsfietsen zijn vaak uitgerust met spatborden, maar het kan handig zijn om ook regenkleding mee te nemen voor onverwachte weersveranderingen.

Stadsfietsen voor ontspannen stedelijke ritten

Stadsfietsen bieden een ontspannen en comfortabele manier om door de stad te bewegen. Of je nu naar je werk fietst, boodschappen doet of gewoon geniet van een rustige rit, de stadsfiets is de ideale metgezel voor het stadsleven.

Voor iedereen een passende fiets

Nederland is een echt fietsland. Fietsen zijn daardoor ook niet weg te denken uit ons straatbeeld. Waar we tot een aantal jaar geleden rondfietste op een eenvoudige (maar degelijke) stadsfiets, is het aantal en de verschillende soorten fietsen de afgelopen tijd flink gestegen. Er is voor iedere (fiets)tocht, (fiets)wens en (fiets)eis een geschikte tweewieler te vinden. Zo kan iedereen vol vertrouwen en met veel plezier het fietspad op.

Dekkers Tweewielers verkoopt: elektrische fietsen, racefietsen, stadsfietsen, kinderfietsen, mountainbikes, zorgfietsen en occassions.

© 2024 - Dekkers Tweewielers Wanssum B.V.
Created by LR Internet