Racefietsen vertegenwoordigen de belichaming van snelheid en wendbaarheid op de weg. Of je nu een gepassioneerde wielrenner bent of net begint, Dekkers heeft de juiste Racefiets voor jou. Daarbij staan onze specialisten voor je klaar om je te helpen met de juiste keuze. 

Racefietsen vertegenwoordigen de belichaming van snelheid en wendbaarheid op de weg. Of je ...

Lees meer

14 producten

Sorteer op:

De Anatomie van Racefietsen

Het slanke frame

Het frame van een racefiets is meestal licht en stijf, ontworpen voor maximale snelheid op vlakke wegen en beklimmingen.

Dunne banden en velgen

Wielrenfietsen zijn uitgerust met smalle banden en lichtgewicht velgen om de rolweerstand te verminderen en snelheid te optimaliseren.

Aerodynamica in actie

Aerodynamica speelt een cruciale rol in het ontwerp van racefietsen, met gestroomlijnde vormen om de luchtweerstand te minimaliseren.

Het kiezen van de perfecte racefiets

Overweeg je doelen

Bepaal of je je wilt richten op snelheid, comfort, of een mix van beide, afhankelijk van je doelen als fietser.

Pasvorm en maat

Een goede pasvorm is essentieel voor comfort en efficiëntie. Zorg ervoor dat je de juiste framemaat kiest en overweeg een professionele fietsmeting.

Budget overwegingen

Racefietsen variëren sterk in prijs. Stel een budget vast en zoek naar een fiets die aan je behoeften voldoet zonder onnodige kosten.

Prestatietechnologieën

Schakelsystemen

Moderne racefietsen zijn uitgerust met geavanceerde schakelsystemen, zoals elektronische en draadloze overbrenging, voor soepele en nauwkeurige schakelingen.

Remsystemen

Schijfremmen winnen aan populariteit op racefietsen vanwege hun verbeterde remkracht en controle, vooral bij slechte weersomstandigheden.

Carbon componenten

Het gebruik van carbon in frames, sturen en zadelpennen draagt bij aan lichtgewicht en stijfheid, wat de algehele prestaties verbetert.

Onderhoud en tips voor racefietsen

Regelmatig onderhoud

Racefietsen vereisen regelmatig onderhoud om optimale prestaties te behouden. Controleer regelmatig de ketting, bandenspanning en remmen.

Reiniging na ritten

Houd je racefiets schoon om corrosie te voorkomen. Reinig na elke rit het frame, de ketting en de velgen.

Controleer de bandenspanning

Optimale bandenspanning is cruciaal voor snelheid en grip. Controleer de bandenspanning voor elke rit.

Racefiets avonturen

Verken nieuwe routes

Racefietsen zijn perfect om nieuwe routes en wegen te verkennen. Ontdek schilderachtige landschappen en uitdagende paden.

Groepstoertochten

Sluit je aan bij lokale wielergroepen voor groepstoertochten. Deel de passie voor wielrennen en ontmoet medefietsers.

Stap op een wielrenfiets van Dekkers Tweewielers

Racefietsen vertegenwoordigen niet alleen snelheid, maar ook een gemeenschap van toegewijde fietsers die genieten van het verkennen van de wereld op twee wielen. Elke pedaalslag brengt je dichter bij het gevoel van vrijheid en voldoening dat wielrennen te bieden heeft.

Voor iedereen een passende fiets

Nederland is een echt fietsland. Fietsen zijn daardoor ook niet weg te denken uit ons straatbeeld. Waar we tot een aantal jaar geleden rondfietste op een eenvoudige (maar degelijke) stadsfiets, is het aantal en de verschillende soorten fietsen de afgelopen tijd flink gestegen. Er is voor iedere (fiets)tocht, (fiets)wens en (fiets)eis een geschikte tweewieler te vinden. Zo kan iedereen vol vertrouwen en met veel plezier het fietspad op.

Dekkers Tweewielers verkoopt: elektrische fietsen, racefietsen, stadsfietsen, kinderfietsen, mountainbikes, zorgfietsen en occassions.

© 2024 - Dekkers Tweewielers Wanssum B.V.
Created by LR Internet