Mountainbiken is meer dan een sport; het is een levensstijl. Bij Dekkers Tweewielers helpen we je graag in de wereld van mountainbikes. Een wereld waar robuuste frames, geavanceerde veringssystemen en avontuurlijke geesten samenkomen. Of je nu een doorgewinterde professional bent of net begint, bij Dekkers vind je een passende mountainbike.

Mountainbiken is meer dan een sport; het is een levensstijl. Bij Dekkers Tweewielers helpen...

Lees meer

37 producten

Sorteer op:

Anatomie van een mountainbike

Een standaard mountainbike bestaat uit verschillende belangrijke componenten:

Frame

Het frame vormt de basis van de mountainbike en komt in verschillende materialen, zoals aluminium, carbon en staal.

Vering

Mountainbikes hebben veringssystemen, zoals voorvering en achtervering, om schokken op ruw terrein te absorberen.

Banden

De keuze van banden hangt af van het type terrein waarop je rijdt, van gladde paden tot modderige trails.

Hoe kies je de juiste mountainbike?

Overweeg je rijstijl

Bepaal welke stijl van mountainbiken je het meest aanspreekt, of het nu gaat om cross-country racen, trail rijden of downhill avonturen.

Kies het juiste formaat

Een passend frame is essentieel. Zorg ervoor dat de mountainbike past bij je lengte en rijcomfort. We helpen je natuurlijk graag om de perfecte maat te kiezen.

Budget overwegingen

Mountainbikes variëren sterk in prijs. Stel een budget vast en zoek naar een fiets die aan je behoeften voldoet zonder de bank te breken.

Onderhoud en tips voor mountainbikes

Regelmatig onderhoud

Om de levensduur van je mountainbike te verlengen, is regelmatig onderhoud van essentieel belang.

Reiniging na ritten

Modder en vuil kunnen de prestaties van je fiets beïnvloeden. Zorg ervoor dat je je mountainbike na elke rit grondig schoonmaakt.

Controleer de bandenspanning

Optimale bandenspanning is cruciaal voor een soepele rit en maximale grip. Controleer regelmatig de bandenspanning.

De magie van mountainbiken

Mountainbiken gaat verder dan adrenaline en snelheid. Het is een manier om de natuur te ervaren, grenzen te verleggen en een gemeenschap te vinden van gelijkgestemde avonturiers. Of je nu over bergachtige paden racet of rustige bosroutes verkent, elke rit op een mountainbike is een ontdekkingsreis op zich.

Voor iedereen een passende fiets

Nederland is een echt fietsland. Fietsen zijn daardoor ook niet weg te denken uit ons straatbeeld. Waar we tot een aantal jaar geleden rondfietste op een eenvoudige (maar degelijke) stadsfiets, is het aantal en de verschillende soorten fietsen de afgelopen tijd flink gestegen. Er is voor iedere (fiets)tocht, (fiets)wens en (fiets)eis een geschikte tweewieler te vinden. Zo kan iedereen vol vertrouwen en met veel plezier het fietspad op.

Dekkers Tweewielers verkoopt: elektrische fietsen, racefietsen, stadsfietsen, kinderfietsen, mountainbikes, zorgfietsen en occassions.

© 2024 - Dekkers Tweewielers Wanssum B.V.
Created by LR Internet