Gravelbikes, de veelzijdige alleskunners van de fietswereld, openen de deuren naar avontuurlijke off-road ritten. In deze uitgebreide gids nemen we je mee door het boeiende universum van gravelbiken, van de kenmerken van deze unieke fietsen tot de opwinding van het verkennen van ongebaande paden. Of je nu een gepassioneerde fietser bent of nieuwsgierig naar deze opkomende trend, Dekkers Tweewielers heeft een passende Gravelbike voor jou.

4 producten

Sorteer op:

De kenmerken van gravelbikes

Robuust frame

Gravelbikes hebben frames die duurzaamheid combineren met comfort. Ze zijn ontworpen om schokken op onverharde paden te absorberen.

Brede banden

Het opvallende kenmerk van gravelbikes is de brede banden. Deze bieden stabiliteit en grip op diverse terreinen, van grindwegen tot modderige trails.

Schijfremmen

Gravelbikes zijn vaak uitgerust met krachtige schijfremmen, waardoor ze efficiënt kunnen remmen, zelfs op ruig terrein en bij slechte weersomstandigheden.

Kiezen van de juiste gravelbike

Bandenkeuze

Afhankelijk van het terrein waarop je wilt rijden, moet je de juiste banden kiezen. Grovere banden zijn ideaal voor modderige trails, terwijl gladdere banden beter presteren op verharde wegen.

Frame materiaal

Gravelbikes zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals aluminium, staal en carbon. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken op het gebied van gewicht, stijfheid en comfort.

Remsysteem

Overweeg het type remmen dat je wilt, zoals hydraulische schijfremmen voor krachtige remprestaties, vooral tijdens afdalingen op ongelijk terrein.


Gravelbike avonturen

Verken onbekende gebieden

Het grootste voordeel van gravelbiken is de mogelijkheid om nieuwe routes te ontdekken. Verken afgelegen paden en geniet van de vrijheid van off-road rijden.

Bikepacking avonturen

Gravelbikes zijn perfect voor bikepacking, waarbij je met minimale uitrusting lange afstanden aflegt en overnacht op bijzondere plekken.

Onderhoud en tips voor gravelbikes

Reiniging na off-road ritten

Gravelbikes krijgen te maken met meer vuil dan reguliere fietsen. Reinig na elke off-road rit grondig om de levensduur van je fiets te verlengen.

Controleer de bandenspanning

Optimale bandenspanning is cruciaal voor grip en comfort. Pas de bandenspanning aan op basis van het terrein waarop je rijdt.

Smering en onderhoud van de aandrijflijn

Houd de ketting goed gesmeerd en controleer regelmatig de staat van de tandwielen en kettingbladen voor soepele schakelingen.

De vrijheid van gravelbiken

Gravelbiken opent deuren naar avontuur en biedt de vrijheid om nieuwe plekken te ontdekken. Met de juiste gravelbike kun je elk terrein aan en genieten van het gevoel van vrijheid dat alleen off-road fietsen kan bieden.

Voor iedereen een passende fiets

Nederland is een echt fietsland. Fietsen zijn daardoor ook niet weg te denken uit ons straatbeeld. Waar we tot een aantal jaar geleden rondfietste op een eenvoudige (maar degelijke) stadsfiets, is het aantal en de verschillende soorten fietsen de afgelopen tijd flink gestegen. Er is voor iedere (fiets)tocht, (fiets)wens en (fiets)eis een geschikte tweewieler te vinden. Zo kan iedereen vol vertrouwen en met veel plezier het fietspad op.

Dekkers Tweewielers verkoopt: elektrische fietsen, racefietsen, stadsfietsen, kinderfietsen, mountainbikes, zorgfietsen en occassions.

© 2024 - Dekkers Tweewielers Wanssum B.V.
Created by LR Internet