Dekkers Business Bikes

Dekkers Tweewielers heeft speciaal voor de zakelijke markt diverse mobiliteitsoplossingen op het gebied van (elektrische) fietsen. Dit doen we onder het label Dekkers Business Bikes.

Medio zomer 2023 zal Dekkers Business Bikes vanaf onze nieuwe locatie met een gedreven team aan de slag gaan om bedrijven, werkgevers en werknemers met een lach op de fiets naar het werk te laten gaan.

zakelijk@dekkerstweewielers.nl

Dekkers Business Bikes

Fiets leasen?
Bereken wat je kunt besparen

Fietsen is goed voor je gezondheid, goed voor je portemonnee en dus goed voor jou! Wist je dat een leasefiets al snel 35% voordeliger is dan kopen. Dat komt omdat de prijs van de fiets wordt ingehouden op jouw brutoloon.

Klik op onderstaande button om jouw persoonlijke berekening te maken.

Onze zakelijke oplossingen

Projectfietsen

Partij fietsen voor bedrijven, uitzendorganisaties en verhuurbedrijven

Leasefietsen

Duurzame oplossingen voor werkgever en werknemer

Ontdek een E-bike

Maak laagdrempelig kennis met onze verschillende soorten e-bikes

Service

Unieke servicewerkplaats voor zakelijke projectfietsen

Fiets van de zaak voor de ondernemer

Als ondernemer is het van belang om jezelf en werknemers vitaal en gezond te houden. Met behulp van het kopen of leasen van een elektrische fiets hebben zowel werknemer als werkgever een fiscaal voordeel.

Wanneer minimaal 10% van je gefietste kilometers zakelijk zijn en wanneer de fiets duurder is dan € 450, komt de fiets op de balans te staan als vermogen van je onderneming en mag je deze fiscaal aftrekken van de winst. Dat geldt niet alleen voor de aanschaf, maar ook voor de kosten van een verzekering, reparaties, stallingskosten, e.d.

Let wel op, dit geldt enkel voor het deel wat zakelijk wordt gefietst. Gebruikt u de fiets bijvoorbeeld 80% zakelijk, dan mag ook maar voor 80% worden afgeschreven en btw worden teruggevraagd.

De KIA is een extra aftrekpost boven op de gewone kostenaftrek. Je kunt dan waarschijnlijk 28% (afhankelijk van je totale investeringen) van het investeringsbedrag van je uiteindelijke winst aftrekken.

Meer informatie

Je kunt een extra hoge aftrek krijgen als je een speed pedelec koopt. Bij een speed pedelec komt 50% van de aanschafwaarde (excl btw) in aanmerking voor 13,50% extra aftrek.

Meer informatie

De Vamil biedt daarnaast de mogelijkheid om 75% van het investeringsbedrag willekeurig (versneld) af te schrijven, wat een liquiditeits- en rentevoordeel kan opleveren.

Meer informatie

Stel, je koopt een speed pedelec van 3000 euro. De helft van de aanschafwaarde valt onder de milieuregelingen MIA en Vamil. In het jaar van aanschaf krijg je de volgende fiscale voordelen:

MIA: 1500 euro x 13,5 procent = 202,50 euro
Vamil: 1500 euro x 75 procent = 1125 euro
KIA: 3000 euro x 28 procent = 840 euro

Totale belastingaftrek: 2167,50 euro

Wie in de hoogste belastingschijf valt (51,95 procent), krijgt een netto fiscaal voordeel van: 2167,50 euro x 51,95 procent = 1126 euro

Die e-bike van 3000 euro kost dan eigenlijk maar 1874 euro.

Aan dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg altijd uw eigen accountant om te berekenen wat uw fiscaal voordeel kan zijn

© 2024 - Dekkers Tweewielers Wanssum B.V.
Created by LR Internet