Zoals de naam al zegt, zijn citybikes om door de stad te fietsen. Dekkers Tweewielers heeft een groot aanbod aan stadsfietsen. Stadsfietsen waar stijl, comfort en functionaliteit samenkomen.

Of je nu je dagelijkse woon-werkverkeer wil vergemakkelijken, naar school wil fietsen of heerlijk wil genieten van een rustige fietstocht door de stad. Dekkers Tweewielers heeft de juiste fiets voor jouw stadsfietstocht.

24 producten

Sorteer op:

Kenmerken van citybikes

Citybikes worden ook wel stadsfietsen genoemd. Met een citybike kun je ontspannen en comfortabel door de stad fietsen. Naar je werk, even boodschappen doen of heerlijk genieten kan allemaal.

De citybike heeft verschillende kenmerken die de fiets zo goed maken.

Zitten

Citybikes zijn ontworpen voor een rechte en comfortabele zithouding. Dit verminderd vermoeidheid, vooral als je langere tijd fietst.

Frames

Het frame is meestal stevig en duurzaam. Daarom is een citybike bestand tegen dagelijks gebruik en de wisselende wegomstandigheden.

Bagagedragers

Citybikes hebben handige bagagedragers. Zo kun je makkelijk spullen meenemen op je fiets. Heel makkelijk om boodschappen te doen of je rugtas mee te nemen naar werk of school.

Welke citybike is de juiste?

Er komt best wel wat kijken bij het kiezen van de juiste citybike voor jou. Lees hier meer over de drie belangrijkste invloeden op je keuze.

Zadelcomfort

Als je lang gaat fietsen is een comfortabel zadel essentieel. Het is belangrijk om daarom verschillende zadelsoorten te proberen om te kijken welke bij je past.

Versnellingen

Op basis van het terrein waar je fietst kun je kiezen voor verschillende aantallen versnellingen. Voor fietsen in de stad zijn drie tot zeven versnellingen meestal genoeg.

Zichtbaarheid

Het is belangrijk om tijdens het fietsen goed zichtbaar te zijn. Vooral in het donker is dit belangrijk. Heldere verlichting en voldoende reflectoren zijn belangrijk om veilig te fietsen.

Fietsen in de stad

Fietsen met een citybike heeft verschillende voordelen. Lees hier meer over de twee belangrijkste voordelen van citybikes.

Milieuvriendelijk

Fietsen draagt bij aan een duurzame en milieuvriendelijke manier van stadsvervoer. Ook helpen ze met het verminderen van de CO2-uitstoot en files.

Fietsvriendelijk

Voor veel steden is een fietsvriendelijke infrastructuur erg belangrijk. Daarom creëren steden meer fietspaden en fietsenstallingen. Hierdoor worden citybikes steeds populairder in steden als vervoersmiddel.

Tips voor je citybikes en onderhoud

Regelmatig onderhouden

Het is belangrijk om je fiets regelmatig te laten onderhouden. Zo kun je je fiets lange tijd soepel blijven berijden.

Smeer de ketting, controleer de bandenspanning en houd de remmen in goede staat. Of laat dit doen door een onderhoudsspecialist.

Veiligheid voorop

Het is belangrijk om op de fiets veilig te zijn. Draag daarom altijd een helm en zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent. Vooral bij weinig licht is dit belangrijk. Gebruik ook een goed slot voor je fiets, om diefstal te voorkomen.

Bescherming tegen het weer

Een citybike heeft meestal een spatbord. Toch kan het handig zijn om ook regenkleding  mee te nemen. Als het weer onverwacht omslaat is het handig om die aan te kunnen trekken om lekker door te fietsen.

Een passende fiets voor iedereen

Nederland is een fietsland. Wij houden van fietsen. Daarom zijn fietsen in ons dagelijks leven bijna niet weg te denken.

Een paar jaar geleden fietsten we nog rond op een eenvoudige stadsfiets. Nu is het aantal en de verschillende soorten fietsen met grote sprongen gestegen. Overal is een specifieke fiets voor te vinden. Daarmee kan iedereen met veel plezier op (fiets)pad.

Dekkers Tweewielers verkoopt: elektrische fietsen, racefietsen, stadsfietsen, kinderfietsen, mountainbikes, zorgfietsen en occassions.

© 2024 - Dekkers Tweewielers Wanssum B.V.
Created by LR Internet