Terreinfietsen is meer dan alleen een sport. Het is een levensstijl.

Bij Dekkers Tweewielers helpen we je graag in de wereld van terreinfietsen. Waar stevige frames, ontwikkelde vering systemen en een avontuurlijke geest samen komen. Of je nou een echte pro bent of net bent begonnen, bij ons vind je jouw terreinfiets.

37 producten

Sorteer op:

Opbouw van een terreinfiets

Een terreinfiets wordt ook wel een mountainbike genoemd. Standaard bestaat die uit een aantal hele belangrijke onderdelen.

Het frame

Het frame is de basis van de terreinfiets. Het komt in verschillende materialen, zoals aluminium, carbon en staal.

De vering

Vering is voor een terreinfiets erg belangrijk. Terreinfietsen hebben een vering systeem, zoals voor- en achtervering, om schokken op te vangen wanneer je op ruw terrein fietst te absorberen.

De banden

De keuze van je banden is afhankelijk van het terrein waar je gaat fietsen. Op een glad pad zijn andere banden nodig dan op een modderig trail.

Welke terreinfiets is de juiste?

Er komt van alles kijken bij het kiezen van de juiste terreinfiets voor jou. Lees hier meer over de drie belangrijkste invloeden op jouw keuze.

Rijstijl

Voor je een terreinfiets gaat kopen is het belangrijk om eerst te weten wat jouw stijl is. Gaat het om cross-country racen, trail rijden of downhill avonturen?

Formaat

Het kiezen van een passend frame is van essentieel belang. Kies een terreinfiets die past bij jouw lengte en rijcomfort. Hiermee helpen onze fiets experts je natuurlijk graag.

Portemonnee

Er zit veel variatie in de prijzen van terreinfietsen. Stel daarom vooraf een budget vast. Zoek dan naar een fiets die aan je behoeften voldoet én binnen je budget blijft.

Tips voor je terreinfiets en onderhoud

Regelmatig onderhouden

Je wil je terreinfiets natuurlijk lange tijd kunnen blijven gebruiken. Daarom is het regelmatig laten onderhouden van je fiets van essentieel belang.

Schoonmaken na iedere rit

Modder, vuil en andere viezigheid kan de prestatie van je fiets beïnvloeden. Zorg er daarom voor dat je na iedere rit je terreinfiets even grondig schoonmaakt.

Bandenspanning controleren

Het is heel belangrijk dat je bandenspanning optimaal is. Dat zorgt voor een goede rit en goede grip. Controleer daarom geregeld de bandenspanning.

Magie van mountainbiken

Mountainbiken is meer dan alleen adrenaline en snelheid. Je ervaart de natuur, verlegt grenzen en vindt gelijkgestemde avonturiers. Elke rit op een mountainbike is een ontdekkingsreis op zichzelf. Of je nou over bergachtige paden racet of rustig bosroutes verkent.

Een passende fiets voor iedereen

Nederland is een fietsland. Wij houden van fietsen. Daarom zijn fietsen in ons dagelijks leven bijna niet weg te denken.

Een paar jaar geleden fietsten we nog rond op een eenvoudige stadsfiets. Nu is het aantal en de verschillende soorten fietsen met grote sprongen gestegen. Overal is een specifieke fiets voor te vinden. Daarmee kan iedereen met veel plezier op (fiets)pad.

Dekkers Tweewielers verkoopt: elektrische fietsen, racefietsen, stadsfietsen, kinderfietsen, mountainbikes, zorgfietsen en occassions.

© 2024 - Dekkers Tweewielers Wanssum B.V.
Created by LR Internet