Wielrenfietsen vertegenwoordigd snelheid en wendbaarheid op de weg. Voor een gepassioneerde wielrenner of als je net begint, Dekkers Tweewielers heeft een wielrenfiets voor jou. Onze specialisten staan klaar om je te helpen.

14 producten

Sorteer op:

Opbouw van een wielrenfiets

Een wielrenfiets wordt ook wel een racefiets genoemd. Standaard bestaat die uit een aantal hele belangrijke onderdelen.

Het frame

Een racefiets is meestal licht en stijf. Het is ontworpen voor maximale snelheid op vlakke wegen en beklimmingen.

De banden

Wielrenfietsen zijn uitgerust met smalle banden en lichtgewicht velgen. Die verminderen de rolweerstand en optimaliseren de snelheid.

Aerodynamisch

De gestroomlijnde vormen van de fiets minimaliseren de luchtweerstand. Daarom is aerodynamica enorm belangrijk in het ontwerp van een wielrenfiets.

Welke wielrenfiets is de juiste?

Er komt veel kijken bij het kiezen van de juiste wielrenfiets voor jou. Lees hier meer over de drie belangrijkste invloeden op jouw keuze.

Doelen

Het kiezen van een goede wielrenfiets is afhankelijk van je doelen. Wil je je richten op snelheid, comfort of een specifieke mix van de twee?

Formaat

De juiste maat is belangrijk voor comfort en efficiëntie. Zorg daarom dat je de juiste framemaat kiest. Overweeg daarom een professionele fietsmeting.

Portemonnee

Wielrenfietsen zijn in verschillende prijsranges verkrijgbaar. Bepaal van tevoren een budget. Zoek dan naar een fiets die aan zowel je behoeften voldoet als binnen je budget blijft.

Wielrenfiets technologieën

Wielrenfietsen maken gebruik van verschillende technieken om de prestatie te verbeteren.

Schakelen

Moderne wielrenfietsen hebben geavanceerde schakelsystemen. Zoals elektronische en draadloze overbrenging. Dit helpt bij soepel en nauwkeurig schakelen.

Remmen

Schijfremmen worden steeds populairder voor wielrenfietsen. Dit komt door de verbeterde remkracht en controle, vooral bij slecht weer.

Carbon

Carbon wordt veel gebruikt voor de prestatie van wielrenfietsen. De frames, sturen en zadelpennen dragen bij aan het lichte gewicht en de stijfheid van de fiets.

Tips voor je wielrenfiets en onderhoud

Regelmatig onderhouden

Je wil je wielrenfiets natuurlijk lang kunnen blijven gebruiken. Daarom is het regelmatig laten onderhouden van je fiets van essentieel belang.

Schoonmaken na iedere rit

Om corrosie te voorkomen is het belangrijk om je wielrenfiets schoon te houden. Daarom is het belangrijk om na iedere rit de gehele fiets schoon te maken. Het frame, de ketting en de velgen.

Bandenspanning controleren

Het is heel belangrijk dat je bandenspanning optimaal is. Dat zorgt voor een goede rit en goede grip. Controleer geregeld, het liefst voor iedere rit, de bandenspanning.

Op avontuur

Nieuwe routes verkennen

Het is perfect om met een wielrenfiets nieuwe routes en wegen te verkennen. Je kan schilderachtige landschappen en uitdagende paden ontdekken.

Toeren met een groep

Er zijn in iedere omgeving wielergroepen te vinden. Met een wielergroep kun je goed groepstoertochten maken. Met gelijkgestemden kun je je passie voor wielrennen delen en mede enthousiasten ontmoeten.

Stap op de wielrenfiets met Dekkers Tweewielers

Wielrenfietsen zijn niet alleen voor snelheid, maar ook een gemeenschap. Een gemeenschap van toegewijde fietsers die genieten van het verkennen van de wereld. Elke pedaaltrap brengt je dichter bij het gevoel van vrijheid en voldoening dat wielrennen te bieden heeft.

Een passende fiets voor iedereen

Nederland is een fietsland. Wij houden van fietsen. Daarom zijn fietsen in ons dagelijks leven bijna niet weg te denken.

Een paar jaar geleden fietsten we nog rond op een eenvoudige stadsfiets. Nu is het aantal en de verschillende soorten fietsen met grote sprongen gestegen. Overal is een specifieke fiets voor te vinden. Daarmee kan iedereen met veel plezier op (fiets)pad.

Dekkers Tweewielers verkoopt: elektrische fietsen, racefietsen, stadsfietsen, kinderfietsen, mountainbikes, zorgfietsen en occassions.

© 2024 - Dekkers Tweewielers Wanssum B.V.
Created by LR Internet