Cyclocross fietsen openen de deur naar het avontuurlijke van off-road ritten. Cyclocross fietsen zijn de veelzijdige alleskunners van de fietswereld. Kom mee naar de boeiende wereld van cyclocross fietsen.

Van de kernmerken van deze unieke fietsen tot het plezier van het verkennen van ongebaande paden. Of je nu een off-road fietser met passie bent of nieuwsgierig bent naar deze trend, Dekkers Tweewielers heeft een passende cyclocross fiets voor jou.

0 producten

Sorteer op:

Er zijn helaas geen resultaten gevonden die aan je zoekopdracht voldoen..

Kenmerken van cyclocross fietsen

Cyclocross fietsen worden ook wel gravelbikes genoemd. Deze populaire, nieuwe fietssoort heeft verschillende kenmerken die juist een cyclocross fiets zo goed maakt om mee te fietsen.

Het frame

Cyclocross fietsen combineren comfort met duurzaamheid met hun frames. Ze zijn ontworpen om schokken op onverharde paden goed te absorberen.

De banden

Opvallend aan cyclocross fietsen zijn de banden. Die zijn erg breed. Daarom bieden ze stabiliteit en grip op diverse terreinen. Zo kun je goed rijden op grindwegen maar ook op modderige trails.

De remmen

Cyclocross fietsen zijn meestal uitgerust met sterke schijfremmen. Hierdoor kunnen cyclocross fietsen efficiënt remmen. Zelfs op ruig terrein en bij slecht weer.

Welke cyclocross fiets is de juiste?

Er komt veel kijken bij het kiezen van de juiste cyclocross fiets voor jou. Lees hier meer over de drie belangrijkste invloeden op jou keuze.

Banden

Je moet de juiste banden kiezen. Maar welke je kiest is afhankelijk van welk terrein je wil berijden. Grovere banden voor modderige trails, gladdere banden voor verharde wegen.

Frames

Cyclocross fietsen zijn er in verschillende materialen. Zoals aluminium, staal en carbon. Ieder materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voordelen op het gebied van gewicht, stijfheid en comfort.

Remmen

Er zijn verschillende soorten remmen beschikbaar voor cyclocross fietsen. Het is daarom belangrijk om te overwegen welk type remmen je wil. Zoals hydraulische schijfremmen voor krachtige remprestaties, vooral tijdens afdalingen op ongelijk terrein.

Op avontuur

Nieuwe gebieden verkennen

Een cyclocross fiets is perfect om nieuwe routes te ontdekken. Je kunt heerlijk afgelegen paden verkennen en genieten van de vrijheid van het off-road rijden.

Bikepacking avonturen

Cyclocross fietsen zijn perfect voor bikepacking. Bikepacking is het afleggen van lange afstanden met minimale uitrusting. Je overnacht hierbij op bijzondere plekken.

Tips voor je gravelbike en onderhoud

Schoonmaken na iedere rit

Cyclocross fietsen hebben te maken met meer vuil en modder dan normale fietsen. Maak daarom na iedere off-road rit je fiets grondig schoon. Hiermee verleng je de levensduur van je fiets.

Bandenspanning controleren

Het is heel belangrijk dat je bandenspanning optimaal is. Dat zorgt voor een goede rit en goede grip. Controleer geregeld, het liefst voor iedere rit, de bandenspanning.

Smeren en onderhouden

Het is belangrijk om je fietsketting  goed te smeren. Ook is het regelmatig controleren van de staat van de tandwielen en kettingbladen belangrijk. Zo zorg je ervoor dat schakelen goed blijft.

Vrijheid en avontuur

Een cyclocross fiets opent voor jou als fietser deuren. Deuren naar avontuur en vrijheid om nieuwe plekken te ontdekken. Met de juiste gravelbike kun je elk terrein aan. Zo kun je genieten van het gevoel van vrijheid dat alleen off-road fietsen je biedt.

Een passende fiets voor iedereen

Nederland is een fietsland. Wij houden van fietsen. Daarom zijn fietsen in ons dagelijks leven bijna niet weg te denken.

Een paar jaar geleden fietsten we nog rond op een eenvoudige stadsfiets. Nu is het aantal en de verschillende soorten fietsen met grote sprongen gestegen. Overal is een specifieke fiets voor te vinden. Daarmee kan iedereen met veel plezier op (fiets)pad.

Dekkers Tweewielers verkoopt: elektrische fietsen, racefietsen, stadsfietsen, kinderfietsen, mountainbikes, zorgfietsen en occassions.

© 2024 - Dekkers Tweewielers Wanssum B.V.
Created by LR Internet